• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2007
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Partikollegor emellan

SR logoUnder ett antal dagar har Sveriges Radio sänt inslag om troliga oegentligheter och märkligheter på Fryshuset i Stockholm. Idag reagerar jag över att Anders Carlberg, chefen för och initiativtagaren till Fryshuset, genom sina kontakter med styrelseordföranden i SL; Anna Kettner (partikollega till honom) fått till stånd ett jätteavtal för att ha värdar från hans Lugna Gatan i tunnelbanan.

Det som reportrarna Daniel Öhman, Daniel Velasco och Nuri Kino rapporterar om är obehaglig läsning. Att man kan påverka sina kompisar på viktiga poster att betala ut otroliga summor från en verksamhet (SL) som samtidigt är i ekonomisk kris är fruktansvärt. Det är bra att det avslöjas, bara det inte enbart stannar vid det!!

När man lyssnar och läser om hur det hela gått till måste man undra dels hur två partikollegor kan fiffla till det" som de gjort i detta fall men också vad SL egentligen betalade tio miljoner kronor för??? Så här står det bland annat på SR:s sajt:

Ett av avtalen gällde de så kallade trygghetsvärdarna från Fryshusets projekt Lugna gatan, som funnits i tunnelbanan sen mitten av 90-talet. Lugna gatans värdar skulle öka tryggheten i tunnelbanan genom att lösa konflikter på ett mjukare sätt än ett traditionellt vaktbolag.

Men SL:s interna granskning visade på en rad tveksamheter. Avtalet hade aldrig upphandlats, tjänstemännen tyckte att det var för dyrt, och Lugna gatans personal var sällan där den skulle vara: i tunnelbanan.

Läs och lyssna på inslagen om de märkliga turerna här. Läs också om detta på Nuri Kinos (en av reportrarna som gjort inslagen för SR) blogg under rubriken Subkulturen som gör samhällets jobb.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: