• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2007
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

En JAG-blogg

ModeraternaUtrikesminister Carl Bildt
Foto: Moderaterna

Carl Bildt är utrikesminister samt make, småbarns- och tonårspappa. Han är ockå en mycket flitig bloggare också både på svenska och engelska (här, här och här). På en av bloggarna är senaste posten från 19 december 2006, på en annan från den 28 januari 2007 och på den tredje från den 9 februari 2007. Han länkar förstås till de andra bloggarna från varje  blogg så att man inte ska missa något av all den visdom och de intressanta berättelser han har att delge världen.

Ja, ja, utrikesminister Carl Bildt  väljer givetvis själv hur han vill tillbringa sin lediga tid. Dygnet har trots allt bara 24 timmar och veckan har trots allt bara sju dagar. Också för Carl Bildt.

Men Carl Bildt bloggar alltså både flitigt och frenetiskt. I en av hans senaste bloggningar, med rubriken Torsdag Igen står bland annat:

"Regeringssammanträde som vanligt. Några förmiddagstimmar i Rosenbad med en lång serie av olika ärenden som kräver diskussioner och beslut. Men sedan blir det raskt tillbaka till UD."

För mig ter det sig som om han ser regeringssammanträdena som något som han, tyvärr, nu igen (och ändå: sååå många sådana sammanträden har han väl ju inte hunnit med…) måste vara med om och få undanstökade så han kan fortsätta med annat, roligare (som att blogga, kanske?) i stället. Sedan kan han heller inte låta bli att framhålla sig själv på ett lite barnsligt sätt:

"Mitt i detta kommer också Peter Mandelsohn – EU:s utrikeshandelskommissarie – på besök. Hans värd är Sten Tolgfors, men han och jag kommer också att ha en del att talas vid om."

Lite syftningsoklarhet råder ju också i den meningen, men tänker man efter så inser man att det är Peter Mandelsohn och inte Sten Tolgfors han också kommer att ha en del att talas vid om. Och Sten Tolgfors ska veta att även om det är han, Sten Tolgfors, som är värd så är ju ändå det Cael Bildt har att prata med gästen om minst lika viktigt (uubderförstått: om inte viktigare).

Carl Bildt är föredömligt öppen, han släpper t.o.m. fram kommentarer på sin blogg och de flesta – men inte alla – är mer eller mindre devota beundrare. Trevligt. En kommentar till bloggningen Torsdag Igen som jag har citerat ur ovan, lyder så här:

"UD Says:
februari 8th, 2007 at 8:41 am
Hej Calle!

Kul att se hur mycket du hinner me! Vad du gör nu för tiden – vad du pysslar me. Det va ju så länge sen vi sågs. Kom förbi nån dag – vi har både fruktkorg och canapéer."

Betyder det möjligen att man på Carl Bildts departement på detta stillsamt lätt humoristiska sätt vill föra fram att de tycker att han, deras chef, syns till för lite? Att han kanske borde blogga mindre och finnas på plats mer? Just wondering…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: