• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2007
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Oklart i Ekot

Sverige planerar i år att ta emot de så kallade kvotflyktingarna i den region de kommer ifrån istället för att de ska komma till Sverige.

Så står det på SR Ekots sajt – läs här.

Vad menas med "ta emot de så kallade kvotflyktingarna i den region de kommer ifrån"? Hur då "ta emot"? Och när man säger "kvotflyktingarna" i betsämd form så betyder ju det att det gäller samtliga 1.900 personer! Stämmer det verkligen att Sverige ska "ta emot" (vad nu det innebär) 1.900 kvotflyktingar där de är "i stället för att de ska komma till Sverige"?

Vid samtal med Ekots redaktion, där jag påpekade det oklara i ovanstående mening, svävade den person jag talade med en aning på målet och sa till slut att han inte kan garantera att texten ändras. Som om jag hade krävt det – det enda jag krävde/önskade var att Ekot från början hade varit tydligare med vad det är de vill säga – och, givetvis: om de inser/anser att de varit otydliga ändrar så det blir begripligt. Vid samtal med en person på TT som kablade ut nyheten som plockades upp av Ekot, säger hon att TT inte har skrivit så som det står i Ekot-notisen.

Hur som helst: oklart är det i alla fall!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: