• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2007
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Byggnads kommenterar Europadomstolens dom

Byggnads logo (Byggnads pressmaterial)" Europadomstolens dom var oväntad", säger Byggnads ordförande Hans Tilly på Byggnads sajt

"Oväntad"? Hur kan han påstå att det är oväntat att en domstol, vars fullständiga beteckning är Europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna, skulle komma till något annat beslut än att en förening inte med tvång kan ta pengar av människor som inte har något med den organisationen att göra?

På Byggnads sajt kan man också läsa:

Såväl den svenska Arbetsdomstolen som Europarådets kommitté för sociala rättigheter har tidigare slagit fast att uttagande av granskningsarvode av oorganiserade inte kränker oorganiserade arbetstagares negativa föreningsfrihet.

"Det är mycket förvånande att Europadomstolen gjort en annan bedömning, dessutom på ett mer begränsat underlag. Vi ska nu noga analysera domen, som i och för sig riktar sig mot den svenska regeringen, och se vilka eventuella konsekvenser den får inför den kommande avtalsrörelsen."

Byggnads, som varit vana vid att ha all makt och kunnat strunta i enskilda individers rättigheter, är nu förvånade och kallar den enda rätta domen "oväntad"! Och samtidigt blandar de ihop sina egna affärer och avtalsrörelsen med denna självklarhet: att de inte har rätt – och aldrig har haft rätt – att ta pengar av människor som inte är med och inte stöder deras organisation! Byggnads borde inte blanda in det faktum att de "förlorar" ca 30 miljoner kronor per år på att de inte får ta ut olagliga avgifter, de borde i stället betala tillbaka allt som de tagit ("stulit", brukar det kallas om man olagligen tar pengar av någon) av enskilda byggarbetare mot deras vilja. Att räkna in och bygga verksamhet på olagliga pengar är vad maffian sysslar med och knappast något som en svensk fackförening borde engagera sig i.

På Rapport kunde man den 13 februari höra fackordförande Hans Tilly meddela att han och facket inte alls tolkat det som att man måste upphöra med att ta ut ca 300 kronor per månad av skattade pengar av icke fackligt anslutna byggarbetare. Nej, minsann, det är "business as usual"! Och det ska bli konflikt om inte arbetsgivarna – trots domen i Europadomstolen! – fortsätter att ta pengar från enskilda individers löner, mot deras vilja, och pytsa in kosingen till facket. Som sagt: det är maffiametoder och inte något som seriösa arbetsgivare eller fackföreningar ska syssla med!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: