• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2007
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

“Enstaka krigsförbrytare och mördare”

unt.seIrakier söker sig till Sverige för att många redan har släktingar i Sverige, men också för att många i Irak "vet" att Sverige har en generös asylpolitik, berättar flyktingarna. Sverige är det land i Europa där det är lättast för irakier att få asyl och där irakier som får uppehållstillstånd får hjälp att flytta sina övriga familjemedlemmar från Irak till Sverige.

Enligt flyktingarna finns det i dag i Irak resebyråer som man kan vända sig till för flykten till Sverige. Allt man behöver är pengar och några passfoton. Resan från Bagdad till Arlanda tar ibland endast tre dagar. Att komma till just Sverige är så lätt, för den som har pengar, att många irakiska flyktingar undrar själva om den svenska staten inte känner till allt men väljer av humanitära skäl att inte hindra irakiska flyktingar att nå Sverige.
 
Det står att läsa i en kolumntext i Upsala Nya Tidning idag. Vidare skriver kolumnisten:

Jag tror att den svenska staten har denna kunskap, och att Sverige trots, medvetenheten om att enstaka krigsförbrytare och mördare kan få asyl på falska grunder, har valt att ha en generös asylpolitik.

Jag har inga andra kommentarer än:
om priset för Sverige att föra en "generös asylpolitik" är att staten då ska se mellan fingrarna med falska identiteter och enstaka krigsförbrytare och mördare så borde nog svenska folket tillfrågas om de tycker att det är okej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: