• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2007
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Svensk skola stänger för att eleverna inte ska behöva “må dåligt”!

Fullständigt obegripligt! I går höll en skola i Stockholm stängt – STÄNGT! – för att det var Alla Hjärtans Dag och en del elever enligt skolsekreteraren riskerade att inte få några blommor och de då kunde ”må dåligt”, denna svenska, något diffusa diagnos som så ofta ställs i alla möjliga sammanhang. Skolan valde att ta ”en friskvårdsdag för lärarna” och stängde skolan och gav eleverna ledigt så att ingen skulle behöva bli ledsen och ”må dåligt”.

Herre Gud, vad håller ni på med, människor? Vad förbereder ni era barn och unga för (resultatet märks iofs redan bland unga idag), när de ska skyddas från normala motgångar i livet som att inte uppvaktas på Alla Hjärtans Dag? Skärp er både i skolor och i hem och lär i stället barn och unga att tåla motgångar – sådana kommer de ju garanterat att möta längre fram och de hör till livet. Gör allt ni kan för att stärka barnens självkänsla och självrespekt så att de tål lite ”må dåligt” i stället för att ta ”friskvårdsdag för lärarna” av en sådan här orsak. Om jag hade barn i en skola som stängde och skickade hem ungarna av en så märklig anledning, då skulle jag bli förbannad för att man tar ifrån mitt barn en viktig skoldag  på  grunder som knappast någon skola i något annat land skulle komma på att åberopa för att skicka hem eleverna!
I trygghetsnarkomanernas land
Lästips: bloggningen Falsk trygghet svenskars ”snuttefilt” och om David Eberhards I trygghetsnarkomanernas land – Sverige och det nationella paniksyndromet. Lyssningstips: ett inslag som nog bara kan förekomma i Sverige, med vuxna om att alla inte uppmärksammas exakt lika i SR Studio Ett den 14 februari. Med vuxna omkring sig med sådana inställningar, hur kan någon tro att det ska kunna bli starka och självständiga individer av barnen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: