• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2007
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Osmaklig avvisning

Migrationsverket logo81-åriga Hawa Yacoub i Järfälla kan varken gå eller prata. Hennes barn bor i Sverige, men Hawa ska ensam avvisas till Syrien. Samtiidigt har det kommit – och kommer – massor av människor hit som vi faktiskt inte vet om de har asylskäl eftersom vi inte ens med säkerhet vet vilka de är och varifrån.

Det är TV4 som rapporterar om 81-åriga Hawa Yacoub som kom till Sverige med sin man år 2003. I Sverige bor sju av hennes barn. Sedan hennes man dog i cancer för drygt tre år sen har Hawa blivit svagare. Hon har ramlat och brytit armen på två ställen, hon kan inte gå eller prata, och hennes barn och barnbarn turas om att sköta henne.

Hawa har sökt uppehållstillstånd i Sverige sju gånger, men trots flera olika intyg från olika läkare som vittnar om hennes dåliga hälsa, har hon fått avslag efter avslag.

De poliser som i somras skulle avvisa henne vägrade att köra henne till flygplatsen när de fick se henne, de tyckte inte det var värdigt att skicka henne till Syrien helt själv. Men trots det menar Migrationsverket att hon ska avvisas, eftersom de bedömer att hon skulle klara flygresan.

Jag har inte sett alla handlingar så jag kan förstås inte veta alla detaljer i ärendet, men om det är precis så som TV4 rapporterar så måste jag säga att det är starkt stötande att vi kan ha beviljat terrorister och mördare "skydd" (!!?) här (läs inlägget "Enstaka krigsförbrytare och mördare"), medan en gammal tant ska kastas ut till ensamhet och, kan man förmoda, därmed en snabbare död. Osmakligt, det är vad det är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: