• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2007
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Tillägg till nedanstående inlägg

Migrationsverket logoVisst, avvisningen av 81-åriga Hawa Yacoub som jag skriver om nedan, är osmaklig. Det är fruktansvärt för varje enskild individ när sådant här händer – Hawa Yacoub är inte den första åldring som avvisats från Sverige trots att hon har barn här som vill ta hand om henne. Inte den sista heller… För lagen tillåter inte invandring för gamla föräldrar som fått uppehållstillstånd i Sverige och lag är lag. Vill man att det ska vara annorlunda så måste lagen ändras! Men vad det i förlängningen skulle innebära (det kan låta krasst men är ett faktum) om gamla föräldrar som har vuxna barn med uppehållstillstånd här, också skulle ges tillstånd att stanna, är att det skulle medföra mycket stora kostnader för det svenska samhället.

Vi har hundratusentals människor här som kommit hit som flyktingar eller asylsökande och som har fått en fristad här. Många av dem arbetar, betalar skatt, har inlemmats i samhället och lever här på samma villkor som ursprungssvenskarna. Men väldigt många har aldrig arbetat och aldrig betalat skatt utan totalförsörjts via de skatter som andra betalar. Också detta är till viss del givetvis okej – även om det förmodligen skulle kunna vara ganska många fler som jobbade om de inte från första dagen de satte sin fot i Sverige vants vid att bli bidagsberoende.

Om lagen ändrades så, att vuxna barns gamla föräldrar från olika länder i världen, beviljades uppehållstillstånd i Sverige, då skulle kostnader för sjukvård, tandvård, hjälpmedel, försörjning etc bli oerhört stora. Vad kostar en hjärtoperation eller en njurtransplantation? Tandvårdsbehandlingar? Rullatorer, hörapparater, mediciner etc? Om människor som aldrig själva kunnat (och i en del fall inte velat) arbeta och betala skatt och även deras ålderstigna föräldrar ska både försörjas, vårdas, opereras här måste man ha folket med sig! Och om folket inte skulle vara med på noterna så kan man inte avfärda det som "rasism" eller "främlingsfientlighet". Någonstans måste gränser dras och det är alltid mycket, mycket olyckligt i de enskilda fallen – mitt hjärta blöder för Hawa Yacoub lika mycket som för alla andra i liknande situation. Avvisningen av dem är osmaklig.

Förutom ovanstående resonemang ska man också ta i beaktande att Migrationsverket faktiskt inte stiftar lagar! Utlänningslagen är stiftad av riksdagen och Migrationsverket måste följa den. Lagen medger inte att gamla föräldrar beviljas uppehållstillstånd här, hur ömmande deras fall än är. Så skjut inte på budbäraren i detta fall! Men om svenska folket, känt för sin solidaritet med de svaga och sitt engagemang för nödlidande, i t.ex. en folkomröstning skulle rösta "ja" för fri invandring av f.d. asylsökandes gamla föräldrar och visa att de har viljan att offra egna förmåner och dela med sig och visa solidaritet med dessa människor, då kanske lagen kan ändras.

P.S. Jag tycker det var bra att poliserna vägrade köra den gamla kvinnan till flygplatsen – det finns lagar och det finns regler, men det finns också något som kallas "sunt förnuft"!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: