• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2007
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Vad är det här för land?

Jag säger som jag sa i mitt inlägg Svensk skola stänger för att eleverna inte ska behöva "må dåligt"! här nedan: Herre Gud, vad håller ni på med, människor? Vad är det för land, det här? Nu läser jag på DN Debatt under rubriken "Vart tredje mobbningsfall utförs av lärare mot elev" och måste som så många gånger tidigare undra: vad är det för fel på det här folket?

I det första fallet handlar det om vuxna i skolan som smiter från sitt ansvar som vuxna och lärare och stänger en hel skola för att "några kan bli ledsna för att de inte får blommor på Alla Hjärtans Dag". Och nu handlar det om att vuxna i skolan som – enligt debattartikelskrivarna – kränker sina elever! Är ni sjuka i huvudet, ni som gör det? Det måste ni vara, och i så fall har ni ingenting att göra i en skola där ni påverkar unga människors liv.

"37 procent av kränkarna är lärare", skriver Peter Gill, professor i pedagogik, högskolan i Gävle, och Anne-Lie Ericson, amanuens,  högskolan i Gävle. "Och 66 procent av dem är kvinnor". Det låter hemskt. Fast, å andra sidan, med vetskap om hur lätt svenskar känner sig "kränkta" och "ledsna" och "mår dåligt", så vet jag inte riktigt hur jag ska tolka allt detta.

Det gäller att stanna upp och tänka till och inte bara låta sig triggas av braskande rubriker. Jag tror att med det svenska måttet på vad som är kränkande och vad som gör folk ledsna (att de inte får blommor på Alla Hjärtans Dag, t.ex.), så får vi nog skala bort en hel del och tänka oss att siffrorna är överdrivna. Lite verklighet måste även barn och unga tåla, de ska ju inte leva i glasbubblor resten av livet! Men – och detta är viktigt: Inga barn ska naturligtvis någonsin få kränkas av elaka Caligula-typer eller sådana som den hyperelaka fröken i filmen om lilla Elina i Tornedalen! (Läs om filmen här.)

Goda svenskar, ni bäddar för ännu mer "må dåligt" och "känna sig kränkt" om ni inte förbereder era barn och unga på verkligheten! Om ni agerar så att de tror att de aldrig ska behöva uppleva motgångar eller bli ledsna för att de inte valts ut eller för att inte alla behandlas exakt lika i varje sekund så agerar ni inte med barnens bästa för ögonen. Så går det inte till i vuxenvärlden och det är bättre att bidra till att stärka sina barns känsla av egenvärde än att dadda dem så de "känner sig kränkta" för att någon annan får blommor när de inte får det! Men bullies ska bort ur skolan. Barn som mobbar ska flyttas till nya omgivningar där de kanske kan ändra sig och vuxna som agerar Caligula eller fröken Tora Holm ska bort ur skolans värld samma sekund när de upptäcks som mobbare !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: