• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2007
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Nära 29 % av förstagångsväljarna i LO röstade på moderaterna

LO logoI valet förra året röstade nära 29 procent av LO-medlemmarna som var förstagångsväljare på moderaterna. Enligt moderata ungdomsförbundet (MUF) måste detta leda till att LO ifrågasätter att man bara stöder socialdemokraterna ekonomiskt och politiskt.

Merit WagerWanja Lundby-Wedin
Foto: Merit Wager

Att stödet för moderaterna bland LO:s egna unga blivit så starkt bekymrar förbundsordföranden Wanja Lundby-Wedin som till TV4 Nyheterna säger;

"Om det är någonting som håller i sig över tid så är det klart att jag tycker det är ett problem. Jag tycker att det är ett problem som facklig ledare därför att det är så stora viktiga värden som står på spel."

Undrar vad hon menar med: "Jag tycker att det är ett problem som facklig ledare därför att det är så stora viktiga värden som står på spel"? Vilka "viktiga värden" är det "som står på spel"? Det här är en typiskt fackpamplig snömosigt sätt att uttrycka sig, i varje fall kan jag – hur jag än försöker – inte klura ut vad LO-ordföranden Lundby-Wedin menar.

Det är bara att ta konsekvenserna och se till att facklig verksamhet står fri från politisk dito. Nu, när LO-medlemmar som röstar på andra partier än s höjer sina röster, måste det bli slut på symbiosen mellan LO och s. Det här har många människor sagt i många år, men facket har helt struntat i det. Nu lär det inte gå längre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: