• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2007
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Apropå journalisters problem med bloggare

Trångsynta journalister plockar gärna upp nyheter från våra bloggar och låter fegt och falskt bli att tala om var de fick uppslaget ifrån. Inte alla, men många. Och så tror de att de har någon sorts ensamrätt på att skriva och förmedla nyheter till folket. Men: "Wake up and smell the coffee", som de säger i det stora landet i väster. Ni är redan förbisprungna vare sig ni vill det eller inte. Ni kan inte vrida klockan tillbaka och sitta i era kontorslandskap och bestämma vad "pöbeln" ska få veta och inte och därmed styra vad pöbeln ska tycka och inte tycka.

Vi finns redan, alla vi bloggare: modebloggare, politiska bloggare, allmänbloggare, bloggare som skriver om specifika, smala områden, unga och gamla, höger och vänster. Och ministrar (inte bara den svenske utrikesministern utan också den finske, läs här) och allehanda politiker bloggar. Och vi läser varandras bloggar och sprider nyheter och tankar med blixtens hastighet. Papperstidningarna är "gamla" redan när de lämnar tryckpressarna, det som står där vet vi ofta redan.

Citat ur en artikel i Svenska Dagbladet idag:

Men har inte utrikesministern rätt att försvara sig?


– Absolut men det ska ske genom att ställa upp i intervjuer med medierna och inte genom att agera som sin egen privata ansvarige utgivare. Vad skulle hända om alla ministrar bemötte och bedömde sina egna tillkortakommanden i någon slags egen tidning, hemsida eller blogg?

Dinosauriernas tid är förbi – envar sin egen journalist och skribent! Take it or leave it – bloggarna är här och de tänker inte försvinna!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: