• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Att ta det säkra för det osäkra

Alla under 35Lördagspromenad på Söder. Kvällstidningsinköp i en liten tobaksbutik längs vägen. En skylt fångar mitt intresse, se till vänster.

Jag frågar tobakshandlaren vad som menas och om jag får ta en bild av skylten.

"Vi har i misstag låtit för unga personer spela här och gör vi det misstaget en enda gång till då ryker speltillståndet. Så även om den egetliga lägsta åldern för attt få spela är 18, så satte vi 35 som åldersgräns för alla som vi kräver leg av. Vi vågar inte chansa och det är ju omöjligt att gissa hur gamla folk är."

Reflektioner: Bra gjort av tobakshandlaren! Men fruktansvärt hårt mot en liten tobakist att bli fråntagen spelrättigheterna om man av misstag råkat släppa igenom några som var 17 och inte 18 år. Det kan göra att hela verksamheten går i konkurs och någon eller några mister sin försörjning. Givetvis ska åldersgränser hållas men det måste alltid finnas sunt förnuft och flexibilitet i alla system. Att ställa ett övertramp när det gäller åldersgränsen för spel mot en eller flera personers utkomst borde stämma till lite eftertanke…

Regler ska följas, lagar ska efterlevas. Men inget är hugget i sten och vissa möjligheter till individuell bedömning måste kunna göras, annars lever vi i ett omänskligt samhälle.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: