• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Neil Bush (George W:s bror) bygger broar med saudierna

Saudiarabien flaggaNeil Bush säger att han inte pratar politik med sin äldre bror, USAs president George W. Bush…

Nyligen arrangerades JEF-Jeddah Economic Forum med saudiska och affärsmän, folk från undervisningsväsendet och tjänstemän närvarande. Folk från hela världen träffas och utbyter idéer, bygger nätverk och gör affärer. Också närvarande var den amerikanske presidentens yngre bror, Neil Bush. Han driver ett mjukvaruföretag som också är verksamt i Gulf-området.

"Jeddah Economic Forum har varit mycket fruktbart",
säger han. "Jag har deltagit i konferensen fyra gånger sedan 2002 och har sett hur den utvecklats genom åren och hur mycket mer internationell närvaro det är numera."

På Neil Bushs visitkort står att han är ordförande och vd för Ignite Learning, ett företag som sysslar med utveckling av en modell för teknologiassisterade studiekurser för grundskoleelever och har planer på att utveckla en arabisk version av sin modell. Företaget ska rekrytera kunniga utvecklare som kan skapa den arabiska versionen som ska fokusera på basämnen som naturvetenskap och matematik. Inom ett år tror han att den kan börja bli klar, men företaget planerar inte att ge sig ut på den arabiska marknaden förrän om två, tre år.

Med tanke på hur djupt ogillad hans brors politik är i regionen (till skillnad från hans fars), finns det anledning att undra över hur Neil Bush reagerar när folk säger till honom att de inte är nöjda med presidentens politik.

"Glöm inte att jag är son till en president som jag beundrar och respekterar och som är mycket beundrad i den här regionen", säger han, och syftar på George H. W. Bush som befriade Kuwait från den irakiska ockupationen på 1990-talet. "Jag anser att min far har demonstrerat hur lyhörd han är för olika kulturer, hur man för människor samman och hur konversation och dialog kan leda till fred. Och även om det fanns aggressioner så klarade han det på ett klokt och rättvist sätt."

Ja, men hur ser hans brors strategi ut?

"Jag tycker att folk måste vara rättvisa när de tittar på vilken situation min bror befinner sig i", säger Neil Bush. "Min bror är president i en tid av historien som vi amerikaner aldrig sett maken till. Vårt land attackerades på ett ondskefullt sätt den 11 september 2001, det tror jag alla kan hålla med om. Han gör vad han anser vara det rätta. Mina politiska åsikter liknar min fars och jag pratar aldrig politik med min bror. Han är vald till president och han utnämnde inte mig till statssekreterare. Jag älskar min bror som en bror. Vi har mycket gemensamt och vi pratar mest om våra barn och livet i allmänhet."

Neil Bush säger också att han är frustrerad när han talar med sina amerikanska vänner om Mellanöstern och speciellt Saudiarabien. "Det finns missförstånd när det gäller araber och islam; om relationerna med Saudiarabien", säger han. "Jag tror att det behövs starkt ledarskap på båda sidor för att överbrygga de många missuppfattningarna."

Och presidentens bror talar varmt om Saudiarabien och hur väl han blivit mottagen och att det är så "intressant och romantiskt och spännande". Och att "det är viktigt att få ett balanserat perspektiv och släppa sina stereotypa föreställningar."

Källa:

Arab News

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: