• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Nu vaknar svensk polis…

Svenskt passSom sagt: nu vaknar svensk polis och fattar att det pågår – och länge pågått – en omfattande handel med svenska pass! Se bl.a. inlägget nedan!

I Dagens Nyheter (3 mars) finns en artikel om detta som varit mycket väl känt bland väldigt många i Sverige, folk som har undrat hur detta kan få pågå år ut och år in utan att någon reagerar. Att ett svenskt pass kan köpas för 1000 dollar har således många vetat om under lång tid. Men Rikspolisstyrelsen är yrvaken och säger att man, trots att förfalskningarna och bedrägerierna (i DN kallat "missbruk") pågått i flera år så vet man inte hur omfattande det är.

Det är fullkomligt obegripligt att ett land kan vara så slappt med sina viktiga samhällsfunktioner som Sverige! Bedrägerier och nästintill öppen handel med pass på det här sättet skulle knappast kunna ske utan konsekvenser under längre tid i något annat (i-)land. D

Den irakiska ambassaden skriver ut pass på falska grunder och vi har därför inte någon riktig vetskap om vilka människor som egentligen befinner sig här i landet, om de är irakier från de områden som för tillfället anses vara farliga att återsända asylsökande till, eller ens om de är irakier.

Samtidigt säljer irakier (och andra), som fått svenskt medborgarskap, sina pass både en, två och flera gånger till landsmän – och andra än landsmän – som kommer in i Sverige på det sättet. Hur pinsamt är det inte att Sverige inte förmår hålla koll på sina pass och vilka man utfärdar dem åt? Citat ur artikeln i Dagens Nyheter:

Fram till den 1 oktober 2005, då den senaste och hittills säkraste varianten av pass infördes i Sverige, anser han att hanteringen vid utfärdandet av svenska pass endast kan beskrivas med två ord: noll koll. Ett bevis för att det fungerar bättre i dag är det som hände för bara någar dagar sedan när en man ansökte om ett nytt pass i Solna:

– Jag såg att han plockat ut fem pass under en ganska kort tid så jag tittade på hans tidigare passunderlag på datorn, vilket är möjligt sedan hösten 2005. Jag såg att han inte var identisk med den person som fanns på underlagen till de tidigare passen. Nu kommer han kallas till förhör i stället för att få ett nytt pass, berättar passhandläggaren.

Alla dessa felaktigt, på falska grunder utfärdade irakiska pass och all denna handel med sina pass som irakier och andra med svenskt medborgarskap ägnar sig åt gör alltså att vi nu faktiskt inte har någon aning om vilka människor som befinner sig här och om de har skäl att vara här och skäl att beviljas asyl. Migrationsverket och Polisen har inte klarat sina uppgifter. Bland annat för dem som verkligen har asylskäl är det mycket olyckligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: