• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Unga irakier på väg till Sverige tvingades återvända till Irak från Turkiet

De unga irakiska männen trodde att de skulle kunna komma in i Turkiet. De hade flytt från våldet i sitt hemland och hade som mål att ta sig vidare till Sverige. Men deras dröm tog slut på flygplatsen i Istanbul när ett 25-tal av dem fick ordet "cancelled" stämplat över sina turkiska inresetillstånd i passen av turkiska immigrationstjänstemän.

De hade satsat 700 $ på biljetter men samtliga flögs tillbaka till Bagdad för att där mötas av sina familjer som hade skickat iväg dem i hopp om att de skulle slå sig ner utomlands och sedan skicka efter sina släktingar.

Rasoul, som arbetat som översättare åt amerikansk polis i Irak, hade sparat i månader i vetskapen om att vänner till honom hade nått Grekand från Turkiet. I Grekland hade de skaffat falska pass och tagit sig till Sverige där allt genast ordnat sig för dem.

Källa:
ABC News logo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: