• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Rasistiskt uttalande av samlingspartistisk riksdagskandidat

Riksdagskandidaten Petri Salo sade på en valtillställning i Vasa bland annat att somalier använder droger och att de inte har någon tanke på att skaffa sig ett jobb. På en bandupptagning från tillställningen som Yles svenska nyheter tagit del av berömmer Salo samtidigt vietnameserna för att de integrerat sig så bra i Finland men förklarar sedan att somalierna är raka motsatsen. Som svar på en publikfråga om vad man kan göra om man inte accepterar läget sade Salo att man bör rösta på samlingspartiet, som enligt honom ska få inrikesministersposten. Petri Salo är polis i det civila.

Partiordförande Jyrki Katainen tycker det är illa att framstående samlingspartister sprider fördomar. Enligt honom följer Salos åsikter inte alls partiets linje. Katainen säger att det väsentliga är att vi har en hållbar flyktingpolitik och så behöver vi arbetskraft från utlandet.

"Varje person har ett lika stort människovärde och ska respekteras som den hon är",
säger Katainen.

Men Petri Salo säger att han står bakom sina åsikter och att det bl.a. behövs mer språkundervisning för att invandrarna ska integreras bättre i samhället. Och han tillägger att det han säger, det säger han med en samlingspartistisk röst.

Källa:
YLE

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: