• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Ali Esbati undrar

På sin blogg skriver Ali Esbati, tidigare ordförande i Ung Vänster, med hänvisning till min kolumn på ledarsidan i Svenska Dagbladet, följande:

En stilla undran
Är det någon som förstår vad Merit Wager menar/vill med sin ledarkrönika idag?

Särskilt vore det bra att veta
1) Om det är bra, dåligt eller något annat, att finländarna som vanligt "har att se fram emot" en konsensusregering, vilket gör att möjligheterna att påverka politikens inriktning små.
2) Om det är bra, dåligt eller något annat, att detta förhållande har grundlagt ett omfattande personvalskampanjande och effektivt omvandlat stora delar av den politiska debatten till jippo.
3) Om det är bra, dåligt eller något annat, att en av de krafter som ägnat sig åt en politisk kampanj i valet, finska LO, fått dra tillbaka kampanjen från TV.

Är detta månne Det nya SvD?

Ali Esbati blir troligen så här osäker för att han är van vid att andra analyserar och talar om vad som menas med olika uttalanden och texter och även anger vad man ska tycka om dem. Han blir konfunderad av en text som inte har en "bruksanvisning" och tydlig information om vad skribenten "menar/vill". Som skribent menar/vill jag att folk ska tänka och tycka själva! Det står således Ali Esbati (och alla andra) fritt att själv komma fram till vad han vill tycka och att själv dra egna slutsatser – även om han inte är van vid det. Och Ali Esbati borde veta att det knappast är fråga om något "nytt SvD" för att en fristående kolumnist skriver något…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: