• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Citerad i och citat ur Kristianstadsbladet

image1587Så här skrev Pernilla Ståhl den 9 mars under rubriken Bloggandets oväntade effekter:

Bloggaren Merit Wager tycks anse att bloggarna ersätter de gängse medierna. På merit.blogg.se, som ofta är läsvärd, skriver hon att journalister tror att "de har någon sorts ensamrätt på att skriva och förmedla nyheter till folket." Men, "papperstidningarna är gamla redan när de lämnar tryckpressarna". Och Merit Wager travesterar Falstaff, fakir när hon slår fast: "Dinosauriernas tid är förbi" envar sin egen journalist och skribent!"

Hon skrev vidare:

"Till skillnad från Merit Wager tror jag inte att "dinosauriernas" tid är förbi. Tvärtom tror jag att de snabbskrivna bloggarna kommer att bidra till en renässans för längre, genomtänkta texter tryckta på papper."

Hon kan mycket väl ha rätt. I själva verket hoppas jag att hon har det. Bloggarna kan bidra till att papperstidningarna satsar mer på fördjupningar, på analyser, på längre och förklarande texter. Det skulle i så fall vara bra och välkommet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: