• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Inför riksdagsvalet i Finland – Eero Heinäluoma & Erkki Tuomioja

Val i Finland 2007På finansministerns hemsida står det:
Eero anträffbar

Lördag 10.3.
kl 10.00 Drumsö köpcentrum (Drumsövägen 24)
kl 11.00 Revalplatsen, Östra centrum
kl 12.00 På piazzan i Östra centrum tillsammans med utrikesminister Erkki Tuomioja
kl 13.00 Valbilen vid Gårdsbacka köpcentrum
kl 14.00 Wayne´s Coffee i Nordsjö köpcentrumColumbus, tillsammans med europarlamentarikerna Lasse Lehtinen och Reino Paasilinna som hänger med Eero hela dagen.

Eero HeinaluomaPå Revalplatsen vid Östra centrum såg och hörde jag den långe (197 cm?) Eero Heinäluoma, sdp, finansminister, tala till och tala med folket. En gubbe som nog tittat alldeles för djupt i flaskan alltför många gånger kom fram och sa med skrovlig röst: "Du måste lova mig två saker, Eero. Du måste lova mig solsken och bröd." Och Eero lovade solsken hela sommaren och sa att alla har rätt att äta sig mätta och att han därmed också kunde lova mannen bröd.

Det är bra att vara lång som kampanjande politiker, man syns mycket väl över människohavet. Eero, i sin knallröda sdp-jacka och sin keps på huvudet, syntes överallt där han gick fram och folket följde honom och var inte det minsta blyga utan gick fram och pratade och frågade om allt mellan himmel och jord. Också journalister och tv-reportrar följde honom men han verkade tycka att det var minst lika viktigt att tala med medborgarna som med media.

Erkki TuomiojaInne på Piazza i Östra centrum (Nordens största shoppinggalleria) väntade Erkki Tuomioja, partikamrat och utrikesminister. Inte lika lång som Heinäluoma, men väl synlig uppe på scenen. Båda två söker förnyat förtroende av folket; finska ministrar sitter nämligen alltid – till skillnad från svenska – också i riksdagen. Det är inte precis uppsluppen stämning men ganka mycket folk som lyssnar och söker sig fram till minsitrarna före och efter deras gemensamma framträdande. Det märks att det här är "hemtrakter" för många sdp-väljare, som traditionellt bor på den här sidan av stan medan c-, saml.- och sfp-väljarna är fler väster och söder om Helsingfors, och båda riksdagskandidaterna tillika ministrarna verkar obesvärade i samröret med sina väljare.

Mer om Eero Heinäluoma här och om Erkki Tuomioja, som för övrigt också bloggat länge och har en egen hotmail-adress, här, här och här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: