• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

“Mot bakgrund av”

Sveriges riksdag logoEfter att hon sagt det åtta gånger slutade jag räkna. Riksdagsledamoten Berit Andnor (s) ställde frågor till statsminister Fredrik Reinfeldt i en interpellationsdebatt. Jag höll på att tappa tråden och jag fick svårt att ta in vad hon sa eftersom hon knappt kunde säga en enda mening utan att använda kringorden "mot bakgrund av".

Vad handlade debatten om? Tja, jag vet inte riktigt. Det var som ett ping-pong-spel mellan Berit Andnor och Fredrik Reinfeldt om att hon tycker att han inte svarar på interpellationsfrågor medan han tyckte att debatten var något märklig eftersom han ju faktiskt stod i riksdagen och gjorde just det: svarade på frågor.

Mot bakgrund av att jag hörde den här debatten hemställer jag om att riksdagsledamöter varierar sitt språk lite och inte upprepar samma sak så många gånger att deras budskap går folks öron förbi för att de använder sig av slitna klyschor och uttryck.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: