• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

S stoppar avlyssningsförslag

Socialdemokraterna har bestämt sig för att tillsammans med miljöpartiet och vänsterpartiet sätta stopp för regeringens omstridda förslag att ge Försvarets radioanstalt, FRA, ökade befogenheter att avlyssna data- och teletrafik. Det berättar Ekot idag.

Med hänvisning till att förslaget innebär ett intrång i de personliga fri- och rättigheterna kan de tre partierna tillsammans skjuta upp beslutet i ett år. Som tur är. Men det verkar bra bakvänt: man hade ju kunnat tro att det skulle vara socialdemokraterna som införde avlyssning medan de borgerliga kämpade emot ett sådant intrång i den privata sfären!

Förslaget är både vansinnigt och obehagligt, och måste stoppas helt. Dessutom drabbar det också Finland, där man är ordentligt uppretade över Sveriges planer, eftersom en stor del av den finska utlandskommunikationen går via Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: