• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Ny partiordförande i socialdemokraterna

Jag avstår från omfattande kommentarer till partiorförandebytet och säger bara att jag har mycket, mycket svårt att se Mona Sahlin som statsminister. Men det hade jag å andra sidan med mannen från Katrineholm också, fast av till största delen andra orsaker.

Men det är långt kvar tills det blir aktuellt med frågan om vem som ska vara statsminister i Sverige, långt tills vi måste fundera över om Mona Sahlin är den person vi vill ska representera Sverige hemma och i utlandet. Det är 3,5 år dit och hon har nyss efterträtt Göran Persson som partiordförande för socialdemokraterna.

image1604Mona Sahlin, nybliven partiordförande
Foto: Linus Hallgren, socialdemokraterna

I sitt linjetal talade Mona Sahlin om att det är viktigt att hålla visionerna levande och att socialdemokratin handlar om frihet. Frihet för vem, för vilka, undrar jag? Och vilken typ av frihet. Det framgick inte. Och så sa hon något som förmodligen många hjärnor tillsammans kommit fram till skulle kunna bli något av hennes motto: Laget är alltid större än jaget.

Men det finns inga lag utan några jag… Inget lag är starkare än dess svagaste jag. Så det kanske inte är världens absolut smartaste motto.

Det som däremot är ett mycket bra motto och som Mona Sahlin också sa, är: Vi ska vara medborgarnas företrädare – inte systemens. Stämmer det så har socialdemokraterna redan tagit ett stort, nytt steg framåt och in i modern tid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: