• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Hört på socialdemokraternas extrakongress

image1601På SVT24 sändes direkt från socialdemokraternas extrakongress vid Norra Bantorget. Inläggen från kongressombuden höll mycket olika kvalitet. Det är förstås positivt att "alla" får vara med. Men det var ändå tråkigt att lyssna på t.ex. den unga kvinna som med absolut nollställt ansikte och utan minsta antydan till känsla, än mindre glöd eller passion, talade om miljön. Hon såg ut som om hon svalt en citron och bara ville läsa sin text så fort som möjligt. Det var nästan som om hon inte själv trodde på det hon sa. Andra talade med lite mer inlevelse men många talade dåligt med ofta förekommande syftningsfel och märkligt tillkrånglade meningar.

image1602Ett kvinnligt ombud från Göteborg sa något alarmerande. Hon sa att 25 % – alltså var fjärde! – elev går ut grundskolan utan att kunna läsa, skriva och räkna. Är detta verkligen sant? Att svensk grundutbildning håller låg nivå i internationella jämförelser visste jag. Att kraven i den svenska skolan är långt under vad som krävs i andra länder visste jag också. men jag trodde att det var ca var tionde elev som gcik ut grundskolan med underkänt i de tidigare nämnda ämnena, inte var fjärde! Att var 90 % av eleverna går ut skolan som praktiska analfabeter är fruktansvärt redan det, och skulle aldrig någonsin accepteras i andra länder. Det är respektlöst mot ungdomarna och mycket negativt för för Sveriges framtid.

Om det verkligen är så, som kongressombudet från Göteborg sa vid socialdemokraternas extrakongress söndagen den 18 mars, att 25 % – var fjärde! – elev inte har baskunskaper för att klara ett normalt liv och att få ett hyfsat jobb, så är det ett svek av gigantiska mått och inget mindre än en skandal och en katastrof för "folkhemmet Sverige"!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: