• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Bevare mig för “genusdagis”!

image1620I Studio Ett i P1 den 26 mars handlade det om "jämställdheten i förskolan". Det var hemskt att höra hur en del förskollärare och föräldrar m.fl. pratade om "könsneutralitet" som något att sträva efter! Att alla barn helst ska gå på genusdagis där man utplånar skillnaderna mellan flickor och pojkar och köper leksaker som ska rikta sig till alla och därmed kanske ingen. En förskollärare hade köpt in en riddare på en vit häst som man inte kunde se om det var en man eller kvinna. Men hon var inte nöjd. Helst hade hon velat ha en riddare utan rustning, men det fanns inte…

Hjälp! Hur i helsike kan man tro att det blir mer "jämställt" i samhället för att man plattar ut skillnaderna mellan könen, att man gör alla till neutrum? Det har inget med jämställdhet att göra att flickor oftare gillar fluff och rosa och Barbie medan pojkar oftare gillar bilar, svärd och tuffare tag. OBS att jag säger "oftare", inte "alltid".

Föräldrarna är de som ska bestämma hur deras barn ska uppfostras, det anges i Europakonventionen om de mänskliga rättigheterna. De som vill ha könsneutrala genusdagis får gärna ha det (men jag tycker synd om barnen). De som absolut inte vill släta ut sina barns ursprungliga instinkter och de biologiska skillnaderna ska kunna välja dagis där inga sådana idéer prackas på dem och deras barn.

För min del anser jag att vi ska ha jämlikhet och jämställdhet och för det behövs inga genusdagis och utplåning av de naturliga skillnaderna mellan människor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: