• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Heja personalen på Universitetssjukhuset i Lund!

image1619Det kostar dubbelt så mycket att tvätta patientunderkläder på Universitetssjukhuset i Lund som att köpa nya! Det rapporterar idag så gott som alla tidningar i landet och även SVT och SR.

Regionens tvättservice tar 13,50 kronor per plagg för de vanligaste storlekarna. Enligt en offert skulle nya bara kosta 6 kronor styck. Att köpa nytt skulle alltså bli en rejäl besparing för sjukhuset: cirka en miljon kronor om året, enligt personalen som reagerat på den höga tvättkostnaden.

"Jag har bett vår administration att titta närmare på om kalkylerna håller",
säger sjukhuschef Bent Christensen som är glad att de anställda engagerar sig i jakten på kostnader.

Heja personalen! Skäms, sjukhuschefen, som inte har pejl på kostnaderna! Personalen kan väl få hälften av pengarna de genom sin uppmärksamhet sparar åt sjukhuset, i tipspengar och även i framtiden få en slant att förfoga över för trivsel- och kompetenshöjande åtgärder. De verkar i o f s redan ha stor kompetens, ha huvudena på skaft och kunna tänka längre än näsan räcker så någon belöning ska de absolut ha!

Och tänk om inte arbetskraft var så dyr i detta land! Då kunde man fortsätta att låta tvätterier ta hand om tvätten i stället för att "slita och slänga" för att det blir mer än hälften billigare att göra så. Och tänk om t.ex. nysvenskar (och andra som är arbetslösa) lite obyråkratiskt kunde starta tvätterier och erbjuda tvätt för 5.50 per plagg, då skulle många få jobb där kraven inte var så höga på att alla måste kunna svenska. Men då måste någon lyssna på oss egenföretagare och microföretagare när vi försöker göra oss hörda: ta bort eller sänk åtminstone rejält – egen- och arbetsgivaravgifterna!

Lär mer bland annat i Sydsvenskan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: