• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Om drogtestning av ungdomar

image1618riksdagenJustitieminister Beatrice Ask
Foto: regeringens sajt
Thomas Bodström
Foto: riksdagens sajt

I SR Ekot säger justitieminister Beatrice Ask att hon vill införa möjligheten att drogtesta ungdomar under 15 år om de misstänks vara narkotikapåverkade. Hur någon – inklusive ungdomarnas föräldrar – skulle kunna tycka att det är något annat än ett bra initiativ är obegripligt. Men förre justitieministern Thomas Bodström är rejält upprörd. Inte för att många barn börjar med droger så långt ner i åldrarna som 11, 12, 13 år, inte överhuvudtaget för att det finns risker för att unga ska fastna i narkotikaberoende för att ingen upptäcker att de har börjat använda droger, vilket vore en normal reaktion. Nej, han är upprörd över att drogtester ska kunna beordras! Han säger att det är fruktansvärt om unga flickor i 13-årsåldern måste "klä av sig nakna" (som om det vore värre än att en unge blir narkoman…), när det i själva verket handlar om blodprov som tas i ett finger och urinprov som tas på normalt sätt. Thomas Bodström tycker alltså att drogtestet är mer fruktansvärt än om de unga blir narkomaner för att ingen upptäcker att de tar droger! Var får han förresten det ifrån att flickor skulle tvingas klä av sig nakna?

Det vore bra om regeringen gjorde sina utredningar först och sedan presenterade resultatet i stället för som nu berätta ett eller två år i förväg att en utredning ska göras. När man väl har en utredning klar, då har man något att utgå från i diskussionerna och då är det lättare att argumentera för och emot. Och en sak till: hur kommer det sig att allt, precis allt som har med utredningar att göra i detta land tar så otroligt lång tid?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: