• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2007
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Flickan som försvunnit i Syrien

Läs först inlägget nedan.

Jag har nu fått uppgifter om att flickan, som rest till Syrien på semester och där försvunnit, är svensk medborgare. Det är dock fortfarande oklart huruvida hon är enbart svensk medborgare eller om hon också har kvar sitt medborgarskap i Syrien. Jag har inte sett att något enda av de medier som har rapporterat om fallet skulle ha resonerat kring medborgarskapsfrågan trots att det faktiskt är en viktig detalj i sammanhanget.

I november förra året lät en mamma sin 17-åriga dotter som dessutom var gravid, resa med sin fästman (!?) på semester till Dubai. Därifrån reste de till Somalia. Varför? På semester? Gick inte den flickan heller i skola? Tack och lov kom flickan tillbaka levande, men knappast psykiskt oskadd. Varför lät mamman sin minderåriga, gravida dotter resa med en 25-årig man till Dubai och vidare till Somalia?

Den nu försvunna 17-åriga flickan verkar inte heller ha gått i skolan – och om hon gick i skolan så undrar man hur skolan kan ge henne "semester" mitt under terminen!? – har också rest till sitt hemland med sina föräldrars tillstånd.

Svenska myndigheter tvingas att försöka agera när föräldrarna inte tar sitt ansvar utan skickar iväg sina minderåriga döttrar till livsfarliga platser. Stackars arma flickor som utsätts för stor fara på detta sätt! Nu är det bara att be och hoppas att flickan i Syrien hittas levande och utan alltför stora fysiska och psykiska skador.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: