• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2007
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

“Om jag nu hade farliga terroristkontakter så skulle jag väl inte vara så dum att jag skulle berätta om dem för Säpo?”

Ett bostadsbolag i Hjällbo i Göteborg sägs ha antecknat "kränkande uppgifter" om sina hyresgäster. Som "kränkande" räknades bland annat uppgifter om missbruk och etnisk bakgrund. (Se kommentar längst ner).

På vilket sätt är sådana uppgifter "kränkande" om de är sanna?

En kvinna, aktiv inom den katolska hjälporganisationen Caritas, politiskt aktiv inom vänsterpartiet och boende i Hjällbo, säger sig också vara "kränkt". För flera år sedan kontaktades hon enligt uppgifter i media den 6 april, av säkerhetspolisen, Säpo, som ville ha information om vilka människor som bodde där, vilka föreningar som rör sig i stadsdelen och om det fanns olika grupperingar som var mer eller mindre farliga. Det är ett lands säkerhetspolis jobb att hålla reda på sådant, men kvinnan säger:

"Det var ett hån och respektlöst mot mig och Caritas, och om jag nu hade farliga terroristkontakter så skulle jag väl inte vara så dum att jag skulle berätta om dem för Säpo?"

Det är makalöst att någon kan uppleva det som ett hån när polisen försöker kartlägga och hålla reda på vad som händer och vilka eventuella faror som kan finnas i det nya, mångkulturella samhället! Invånarna i Sverige – alla, såväl de som flytt från fruktansvärda upplevelser och de infödda – kräver ju ofta högljutt att polis och andra myndigheter ska se till så att de är trygga. När myndigheterna sedan gör sitt jobb kan man väl inte se det som "ett hån" eller "kränkande"? Droppen är att den här kvinnan säger:

"Om jag nu hade farliga terroristkontakter så skulle jag väl inte vara så dum att jag skulle berätta om dem för Säpo?"

Om hon hade sådana så skulle hon alltså skydda sina terroristkontakter och inte se till att polisen fick kännedom om dem! Den här kvinnans inställning är ju farlig för samhället och hennes medmänniskor och någon borde ta ett allvarligt samtal med henne.

Kommentar: En finlandssvensk korrespondent för den svenskspråkiga radion i Finland, rapporterade för något år sedan hem om sin enorma förvåning över hur svenskar hela tiden går omkring och känner sig mer eller mindre kränkta. Han var genuint oförstående och talade om hur man i Sverige inte bara lider av kräksjukan vissa tider på året, utan också av kränktsjukan. Året om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: