• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2007
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Hur ska Sverige hantera människor som lever i Sverige utan uppehållstillstånd?

MIG logoPawel FlatoRiksdagen

Omkring 15 000 människor demonstrerade den 8 april i Los Angeles med krav på medborgerliga rättigheter för illegala invandrare (illegal immigrants). De bar skyltar där det stod: Amnesti nu! när de marscherade längs stadens gator mot City Hall. Protesterna riktade sig också mot att illegala invandrare kan komma att debiteras höga belopp för arbets- och uppehållstånd.

 

Enligt ett nytt förslag ska en ny visumkategori introduceras för illegala arbetare, som gör det möjligt för dem att ansöka om förlängbara, treåriga arbetstillstånd. Ett sådant arbetstillstånd ska, enligt uppgift, kosta 3.500 dollar (ca 25.000 kronor). För att bli medborgare i landet måste arbetarna återvända till sina hemländer, ansöka om medborgarskap och betala böter på 10.000 dollar (ca 50.000 kronor).


"Vi har inga möjligheter att få fram sådana summor", sa en av de illegala arbetarna från Mexico. "Det vet Bush. Han gör det här för att vi aldrig ska kunna bli medborgare."

 

Det lär finnas omkring 12 miljoner människor i USA som inte har tillstånd att vistas i landet och som inte har några som helst medborgerliga rättigheter.

 

I Sverige lär det finnas ca 12.000-15.000 personer som vistas här utan tillstånd (exakt antal är omöjligt att ange, det kan röra sig om många fler). I den här gruppen finns tre olika typer av invandrare:

 

1) de som hade hoppats få asyl enligt den tillfälliga lagen men fick avslag och de som fått avslag på sina asylansökningar enligt den nya, nu gällande lagen, och trots det inte återvänder till sina hemländer

2) de som kommit hit enbart för att begå brott och som gör det under täckmanteln att de sökt asyl

3) de som har kommit hit på turistvisering eller på annat sätt och som aldrig sökt asyl eller på annat sätt gett sig tillkänna.

 

Hur ska Sveriges myndigheter, regering och riksdag hantera dessa grupper av människor?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: