• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2007
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Oförlåtligt ickeagerande i “fallet Louise”

Lika fruktansvärt som att tvångsomhänderta och tvångsseparera barn och familjer från varandra (som jag beskrivit i otaliga inlägg under rubriken Tvångsomhändertagande av barn i högerspalten), lika fruktansvärt är det att inte göra det när det är uppenbart för varje människa som har det minsta förstånd att så borde ske! Och båda sätten att agera resp icke agera är lika förkastliga och ska fördömas lika hårt och måste få påföljder för de skyldiga.

Efter att ha sett Uppdrag gransknings reportage om hur den 10-åriga Louise tvingades ett liv i kyla, rädsla, ensamhet, misär, våldtäkter – helt utlämnad åt en psykiskt svårt sjuk och våldsam pappa – funderar jag över hur socialmänniskorna i Vetlanda är funtade! Har de egna barn? Hur har de mage att med orörliga ansikten sitta och svamla och bortförklara det faktum att de på det allra grövsta och helt oförlåtliga sätt har totalsvikit ett litet barn som behövde skydd? Hur kan de sova på nätterna? Hur kan de se sig i spegeln? Hur orkar de ens leva och hur kan de tycka att de ska sitta kvar på sina poster som om ingenting har hänt bara för att de nu "har bett flickan om ursäkt"?

Behåll ursäkterna, det finns inga ursäkter att komma med när man så totalt struntat i ett misshandlat och våldtaget litet barn! Betänk och inse i stället att varenda kotte som varit inblandad och sett och hört vad som hänt och tagit del av de otaliga anmälningarna som lämnats in genom åren är MEDSKYLDIG till flickans lidande! MEDSKYLDIG till vanvård, misshandel, våldtäkter och förnedring. MEDSKYLDIG till att ha förstört hennes liv. Ämbetsmannaansvaret bör återinföras så snart som möjligt, det borde aldrig ha tagits bort. Man måste se till att inkompetenta, maktfullkomliga, nonchalanta och olämpliga socialsekreterare, politiker och andra aktörer ställs till svars för vad de gjort eller underlåtit att göra som har åsamkat barn och föräldrar irreparabel skada.

Det verkar vara härdsmälta inom socialen när det gång på gång uppdagas att de inte klarar av sitt jobb! Och de här människorna verkar ha teflonkostymer som all kritik bara studsar mot. För annars skulle man inte kunna uttrycka sig som socialchefen Ola Götesson, som borde få Stora Svammelpriset 2007, gör:

"Det man kan se är att något har fallerat i vårt system, eftersom man har valt att inleda utredning efter ett antal anmälningar där vi borde ha inlett utredningar."

och:
"Jag vet nu i dag att vi har ett jättearbete att göra mot allmänheten så att vi kan upprätta ett förtroende som socialtjänsten ska ha i Vetlanda kommun. Där känner jag att vi får börja om för att få det igen, efter den här enskilda händelsen som är en enskild händelse."

Snacka om djupsinnigt och förtroendeingivande! För att inte tala om insiktsfullt (fem år för sent…).

Läs, lyssna och se mer: Ingen ingrep för att hjälpa Louise (Uppdrag granskning, SVT), Bad om ursäkt, Socialtjänsten i Bergsjön JO-anmäld i fallet Louise, Trots massiv kritik – socialchefen i Vetlanda stannar, Pröva politikers ansvar i domstol, Bottenlöst barnasvek, mm,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: