• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2007
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Finland: Fokus på ekonomin i regeringsförhandlingarna

sfp logoKeskusta logoKokoomus logoDe grona logoFredagens (13 april) regeringsförhandlingar i Ständerhuset har främst handlat om hur mycket pengar det egentligen finns till förfogande i statskassan. Samtalen har kretsat kring hur mycket det går att öka på utgifterna och sänka på skatterna.

Den arbetsgrupp som har funderat på skatterna är mycket nära en lösning. De som har behandlat kärnkraft och vattenkraft har däremot kört fast, och flyttat över avgörandet till partiordförandena. Centern har redan meddelat att partiet önskar mera vattenkraft. Enligt Tarja Cronberg, ordförande för de gröna, kommer partiet inte kategoriskt att säga nej till energilösningar, vattenkraften är ändå en viktig fråga i förhandlingar.

Regeringsförhandlarna har kommit överens om att studiestödet skall höjas, men det är inte klart hur mycket, och arbetsgruppen som behandlade utrikes- och säkerhetspolitiken är också klar. Den är överens om att skynda på utvecklingen så att biståndet blir 0,7 procent av BNP år 2010. Arbetsgruppen är också överens om hur den utrikes- och säkerhetspolitiska linjen i regeringsprogrammet ska se ut och om att försvarsanslagen ska höjas.

Partierna tror att regeringsprogrammet kommer att vara klart senast natten till måndag och att även ministerposterna då kommer att vara fördelade partierna emellan.

Källa:
FST

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: