• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2007
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Rapport från Möllan 4

Under vinjetten Rapporter från Möllan publiceras ögonblicksbilder, berättelser, tankar och funderingar från en person som introducerar sig så här:

Jag bodde på Söder i Stockholm i flera decennier och jag var aldrig rädd vare sig på dagen eller kvällen. Ändå bodde jag mitt i en storstad, Sveriges största stad. När jag tog steget och flyttade till Malmö trodde jag i min enfald att jag flyttade till en ”småstad” , till en minst lika lugn och trygg miljö som i Stockholm. Men jag hade helt fel och jag upplever det som fruktansvärt hur mycket brottslighet och våld jag omges av nu. Livet är mycket otryggt och jag är rädd att det bara kommer att bli värre. Men det finns ljusglimtar också!

Onsdagen den 11 april gick jag till Pildammsparken för att tillsamman med ett gäng andra damer och herrar gå stavgång. Jag har aldrig haft något större intresse av naturen (är en riktig asfaltsunge) men nu börjar jag uppskatta årstidsväxlingarna ochy hur de märks i naturen.

För två veckor sedan snöade, haglade och regnade det inom loppet av två timmar! Man såg knappt var man satte sina fötter och nu är varje gräsmatta täckt av blommor i gult, blått och vitt och fåglarna kvittrar och tjattrar vid dammarna så man knappt kunde höra sin egen röst. Tänk, att bara tio minuter från Möllan finns det en otroligt stor och härlig park, Pildammarna, och det är inte den enda parken i Malmö! Nu förstår jag varför Malmö kallas för Parkernas Stad. Det är bara att njuta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: