• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2007
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Mindre byråkrati – tack för det!

image1655Mikael Söderlund, stadsbyggnads- och trafikborgarråd i Stockholm

Stockholmare som längtat efetr sol och värme flockas nu bland annat vid Medborgarplatsen, utesäsongen har börjat. Och den kan komma att vara länge. Mikael Söderlund (m), stadsbyggnads- och trafikborgarråd, lovar nya regler för uteserveringar innan sommaren är över. Han hoppas inte bara på längre tidsgränser utan vill att det också ska bli lättare att få tillstånd. Till Dagens Nyheter säger han:

"Vår ambition är att man ska kunna ha öppet längre, och att tillståndet ska kunna gälla flera år i rad. Jag hoppas att det kan bli fler uteserveringar om reglerna blir enklare. Det är konstigt att det har varit så svårt att få tillstånd."

Och så här skriver Mikael Söderlund själv i sitt nyhetsbrev för april 2007:

Uteätarsäsongen är här

Den 1 april blev de fritt fram för stadens uteserveringar att flytta ut sin verksamhet i vårsolen. Att många krogar och kaféer tjuvstartade några dagar tidigare rönte en viss uppmärksamhet för några dagar sedan. Jag tycker inte att detta är något problem i sig, även om lagar och regler givetvis skall följas. Om det inte ställer till med svårighet för snöröjningen eller väghållningen ser jag gärna att vi minskar den regelflora som omgärdar uteserveringarna och öppnar för möjligheten att erbjuda tillstånd året runt. Detta är något jag tidigare motionerat om i fullmäktige och min förhoppning är att det snart kan bli verklighet.

Äntligen slut på godtycke och maktfullkomlighet och i stället mer flexibilitet och sunt förnuft.. Tack för det, Mikael Söderlund!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: