• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2007
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

“Väskdebatt”!!??

image1677Det pågår tydligen en "väskdebatt" i Sverige. Det framgår av nyhetsbrevet från SVT:s Gomorron Sverige, som informerar om vad nästa morgons program ska handla om. Det står:

"8.45 Nöjespanelen om väskdebatten, nya religioner och uppföljare till storfilmer."

"Väskdebatt"??!! Vad har jag missat? När det pågår krig och elände och folk skjuts ihjäl av galningar och människor svälter och det finns en hel del annat att debattera så debatteras väskor i Sverige!

Jag tittar in på eniro.se/nyhetssok och skriver in ordet "väskdebatt". Hå hå ja ja – det ger inte så många träffar, men de som kommer upp är verkligen konstiga. I Expressen finns en artikel under rubriken Konsumtion som börjar så här:

En "väskdebatt" är alltså vad det svenska offentliga samtalet för tillfället upptas av. Sveriges intellektuella har drabbats av en kollektiv vanföreställning om att deras uppgift är att vara allmänhetens konsumentrådgivare.

Köp en dyr väska, köp inte en dyr väska. Vad innebär det att köpa en dyr väska? Det hela påstås vara en debatt om konsumtion, men är snarare inomliberalt navelskådande om vad och hur man bör konsumera.

Va? Så. Nu har jag skrivit om en debatt om… väskor. Något så totalt meningslöst att jag knappt fattar att jag skrivit detta. Jag borde införa en ny kategori-rubrik här på min blogg: Korkat och arkivera detta inlägg där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: