• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2007
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Konstlade och konstiga åsikter

Några miljöpartister är ute och påstår att Säpo "underblåser islamofobin i Sverige" och "trakasserar muslimer"! Dessutom ger de sig på Krisberedskapsmyndigheten och påstår att den stora terrorövning som ska genomföras i Stockholm under veckan "stigmatiserar muslimer". Detta berättar bland annat Aftonbladet.

Hå hå ja ja! Man tar sig för pannan! Detta för att Säpo försöker utför sitt uppdrag så som det är stadgat i lag och för att Krisberedskapsmyndigheten gör det den ska göra: övar sig inför tänkbara attentat med det som skedde i London och Madrid som förebild. Miljöpartisternas kritik är så skruvad att man undrar hur det är möjligt att komma med så märkliga påståenden. Är det ett sätt för dem att få lite medieljus? Yvonne Ruwaida har inte synts till särskilt mycket sedan hon slutade i riksdagen och vill kanske genom krystade anklagelser påminna om att hon existerar. Och den andra kritikern, Mehmet Kaplan (mp), är inte heller någon som särskilt ofta syns i medierna men som nu får uppmärksamhet. Också DO ger sig in i den här märkliga debatten och säger att "hela terrorbilden ganska etniskt definierad och riktad mot en grupp som man förutsätter vara muslimska fanatiker. Etnifieringen reproduceras också hela tiden i media och därigenom i människors uppfattning. Det i sig skapar ett tryck mot den muslimska befolkningen."

Enligt tidningen Norra Västerbotten kräver de två miljöpartisterna också att en granskningskommission ska upprättas:

Den bör få till uppgift att granska Säpos bevakning av muslimer på samma sätt som den kommission gjorde som på sin tid granskade IB säkerhetstjänstens övervakning av vänstergrupper. Det finns inte någon grund för och något skäl till att just gruppen muslimer av generella skäl ska misstänkas för att vara terrorister.

Så står det alltså i Norra Västerbotten. Har det helt gått dem förbi vilka det faktiskt var som begick terrordåden i Madrid och London? Och mot World Trade Center? Och en massa andra mål? Försvinner problemen om man inte låtsas om dem, om man förnekar dem? Knappast. Men man får väl ha tilltro till att folk är tillräckligt intelligenta för att fatta att inte alla muslimer alltid är onda och lagda åt terroristdådshållet! Varför skulle man tro det? Folk fattar att det är fanatiska fundamentalister som utför dessa dåd och att den stora majoriteten muslimer bara vill leva i fred och frihet, precis som alla andra. Underskatta inte folks intelligens och försök inte snacka bort fakta!

Ju mer man håller på och tjatar på detta sätt, desto värre blir det. Proffstyckare och människor i rasism- och diskrimineringsbranschen är de som hela tiden gjuter olja på vågorna. Låt folk vara i fred så ordnar det sig även om det tar tid. Rom byggdes inte på en dag, amerikasvenskarna acklimatiserade och integrerade sig inte på flera generationer. Man måste låta saker ta sin tid och inse att integration tar tid, lång tid – särskilt när de kulturella och religiösa skillnaderna är så stora som de är. Och man måste sluta anklaga folk och myndigheter för islamofobi och rasism hela tiden. Annars är risken stor att folk tröttnar och drivs i armarna på sverigedemokraterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: