• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2007
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Byggnads struntar i individens rätt till integritet och föreningsfrihet

Byggnads logo (Byggnads pressmaterial)Byggnads kör på som en ångvält – igen. Kan ingen få stopp på det här självgånde tåget som rullar på oavsett vad som händer? Högljudda protester från dem som de kör över utan att blinka bekommer dem inte. "Alla SKA med", är parollen, "vare sig de vill eller inte". Domen i Europadomstolen struntar de också i. Alltså den dom som säger att Byggnads inte har rätt att ta ut – i klarspråk: stjäla – en och en halv procent av de byggnadsarbetares löner, som inte är med i Byggnads under täckmanteln "granskningsavgifter". Det blir stora summor som stjäls av icke-organiserade arbetare varje år!

Byggnads accepterar inte människors rätt – allas mänskliga rätt – att stå utanför en förening, i detta fall Byggnads. Nu har de tagit sig en rätt som inte finns: att gå in och förhandla med arbetsgivare också för arbetare som inte tillhör facket. Mot såväl arbetstagarnas som arbetsgivarnas vilja! Men strunt i det: en svensk fackförening behöver varken bry sig om Europadomstolens utslag eller mänskliga rättigheter. "Alla SKA med!"

Men Agneta Runmarker, dataråd på Datainspektionen, är tveksam (?) till om det är tillåtet och säger så här i Ekot, Sveriges Radio, den 25 april:

"De personer som inte är medlemmar i Byggnads har ju aktivt tagit ställning till att de vill stå utanför facket. De har ingen som helst relation till Byggnads och kan uppleva det som kränkande om deras personuppgifter tillsammans med lönen lämnas ut till Byggnads."

Måtte nu Datainspektionen orka stå på sig och klara det som varken Europadomstolen klarat eller lagstiftningen om den mänskliga rättigheten att själv välja att vara med eller att stå utanför en förening räckt till för: att stoppa Byggnads tvångsanslutning till sina regler och avtal av dem som inte vill vara med och deras egenmäktiga förfogande över icke-medlemmars personuppgifter och rätt att förhandla själva, som fria människor i ett fritt land. Annars lever vi i en stalinistisk stat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: