• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2007
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Nya bevis på hur illa den svenska socialtjänsten sköter sitt uppdrag

Studio Ett logoLyssna på socialsekreterarnas hopplösa svammel i Studio Ett den 25 april. Det måste vara helt fruktansvärt att vara pappa i sådana fall som beskrivs i programmet, där papporna har fått ensam vårdnad om barn som mammorna flytt utomlands med och hållit gömda från pappan eller "bara" hållit barnen ifrån papporna i Sverige. Det rundsnack som de medverkande socialkvinnorna kör med är helt horribelt, fullständigt oacceptabelt. Men absolut inte ovanligt, tvärtom. De bryr sig inte ett enda dugg och papporna verkar helt maktlösa.

Horribelt är också det som forskaren som deltog i Uppdrag gransknings direktsändning från Vetlanda den 24 april Läs mer här) sa om undermåliga utredningar och inkopetens hos socialsekreterare. Och i ovan nämnda Studio Ett sa Annika Reimer, jurist och rätssociolog vid Lunds universitet:

"Vårdnadsutredningarna är undermåliga."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: