• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2007
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En annan salladsbar öppnar

image1696Foto: fåttt av Fredrick Federley

Den 27 april öppnar Fredrick Federley, riksdagsledamot (c) En annan salladsbar på Birger Jarlsgatan 22 i Stockholm, tillsammans med pr-kvinnan Dominika Peczynski. Så här skriver Fredrick Federley på sin blogg:

Nu rullar det på. Vi inviger med lite fest idag och i morgon bör det rulla på. Det lär vara lite hackigt i början men snart är vi inne i rutinerna. En del saker har inte hunnit komma än men i nästa vecka är det full fart.

Lokalen är klar. Uteservering kommer om någon vecka. Tipsa gärna när ni handlar om saker ni vill ha i salladen mm så är vi inte sämre än att vi löser sådant.

Ella Niia har meddelat att vi inte kommer att sättas i blockad. Det var en lätt seger för oss men en lång kamp bakom det. Det är ett klartecken för andra företagare att teckna egna avtal, driva sin verksamhet och vårda sin personal utan fackförbundens nycker och tvång.

Hennes motivering är att hon vill att Dominika och jag ska få känna på det oglamorösa livet. Där är vi nästan varje dag. Men om Ella Niia med sin förbundsordförandelön känner att hon behöver lite förankring så får hon gärna komma och praktisera hos oss.

Och på Sidan 4 i Expressen skriver Sofia Appelgren som av facket jagades bort från sin salladsbar i Göteborg, Wild'n Fresh, en lite märklig artikel under rubriken Gör inte jippo av min tragedi. Nu vet ju de flesta att det är Expressen-folk som sätter rubriken, inte skribenten, men också i texten talar Sofia Appelgren, märkligt nog, om just detta:

Dominika och Fredrick rider på min tragedi. Min första reaktion var: Gör inte politiskt jippo av min tragedi!

Sofia Appelgrens tragedi var fackets agerande och att Fredrick Federley och Dominika Peczynski nu öppnar en salladsbar i Stockholm är knappast något politiskt jippo som rider på hennes tragedi. Tvärtom, så vitt jag vet så stöttade de Sofia Appelgren på många sätt liksom många andra polittiker och "vanliga människor". Och Sofia Appelgren om någon vet att det knappast är någon dans på rosor att driva ett litet företag, t.ex. en salladsbar. Det är hårt arbete och liten lön för mödan, om ens någon alls. Att tro att någon skulle vara så korkad att den startade en verksamhet som denna som "ett politiskt jippo" är nog ganska naivt.

Jag kan bara önska att Hotell- och restaurangfackets ordförande Ella Niia hade varit lika schysst mot Sofia Appelgren som hon nu är mot Fredrik Federley och Dominika Peczynski – och mot alla som i ett frit land vill driva sin verksamhet utan inbandning av en organisation som de inte är medlemmar i. Då hade det inte blivit någon tragedi för henne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: