• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2007
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

JK kritiserar Svenska institutet

Den statliga myndigheten Svenska institutet får hård kritik av justitiekanslern (JK) för att de har för dålig koll på sina papper. Enligt JK visade myndigheten vid en inspektion i mars upp:

"en mycket dålig" ordning på ansökningshandlingar. Handlingar har kommit bort, avslagsbeslut har inte meddelats, och diarieföringen visade i övrigt "påtagliga brister".

Men vad har den kritiken för betydelse? Inte ett endaste dugg – ingen bryr sig, det finns inga sanktioner, inga straff. Titta på Sida, där är det samma vansinnigheter: 7.000 handlingar oregistrerade och ingen susning om var papperen finns. Titta på socialnämnder som kritiseras skarpt av Länsstyrelserna. Och Migrationsverket har fått så mycket kitik att någon snart kommer att inleda en utredning av utredningarna och kritiken! Titta på LVU-hem och boende för ensamkommande flyktingungdomar (typ Baggershus) som också får kritik. Det som redan anmälts och ältats och utretts bara utreds igen. Och igen. Och igen. Och sedan händer… ingenting, eller i varje fall väldigt lite. Samma inkompetenta och felande människor jobbar kvar, ingen kan avskedas med mindre än att att han/hon i princip mördat någon och haft minst två trovärdiga vittnen till det. Misskötsel av verksamheten och misshantering av skattemedel och människor verkar sällan vara skäl nog till uppsägning och skulle någon arbetsgivare komma på en så horribel idé som att säga upp fast anställd personal så kan man vara säker på att facket rustar sig till tänderna.

Sverige får ligga som Sverige har bäddat. Tyvärr tvingas alla vi andra som inte tycker att den bäddningen är bra alls att också ligga i samma säng.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: