• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2007
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Det kom ett mejl…

…om bloggningen nedan: Svenskarna skolkar från jobbet mest av alla. jag publicerar det med tillåtelse av skribenten och så här lyder det:

Jag håller med om att det är märkligt att världens kanske friskaste befolkning också är om inte mest sjukskrivna så åtminstone en av de mest sjukliga. I diskussionen om sjukskrivningar talar man om att folk sjukskriver sig. Det är inte riktigt sant; en arbetstagare sjukanmäler sig och kan vara hemma en vecka utan läkarintyg. Den rätten tror jag att ganska många missbrukar med tanke på frånvaronivåerna. Efter en vecka är det upp till läkare att bedöma arbets(o)förmåga. Om jag är sjuk behöver jag inte nödvändigtvis vara borta från jobbet. Själv kör jag buss och har kunnat arbeta under en penicillinkur.

Jag vill gärna lägga till att jag inte förstår problemet med att ge arbetsgivaren rätt att begära sjukintyg från första dagen. Lagen blir väl inte tvingande så det från oppositionen befarade kaoset lär inte infinna sig, men notoriska sjukskrivare måste kontrolleras.

Mikko
som kör kollektivtrafik i Stockholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: