• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2007
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

“Det är Saddams oljepengar som betalar vår försörjning”

Sverige måste vara unikt i mesighet och släpphänthet! Och i märkliga prioriteringar. Å ena sidan ville Migrationsverket prompt avvisa en 96-årig, dement kvinna till Australien (se föregående inlägg) och å andra sidan ger man permanenta uppehållstillstånd (PUT) på nästintill löpande band åt alla som säger att de är irakier från Bagdad. Att många av dem inte alls är de som de utger sig för att vara och att de i många fall inte ens är irakier utan syrier eller turkar eller av någon annan nationalitet som inte har asylskäl, det verkar inte spela någon större roll. Kontrollen är urusel och vi har till slut ingen aning om vilka vi hyser i landet eller varför.

Sydsvenskan skriver den 28 april om att Migrationsverket nu försöker locka asylsökande irakier att återvända genom att erbjuda dem både pengar och jobb i hemlandet. Via en tysk hjälporganisation erbjuds irakierna årslånga arbetskontrakt i norra delen av landet. Svenska staten betalar cirka 23 000 kronor per person till Agef, som genom sina företagskontakter ordnar jobb åt dem som återvänder. Hjälporganisationen betalar lönen under tolv månader.

I vårbudgeten föreslog också regeringen att ett kontantstöd på 20 000 kronor ska betalas till de irakier som frivilligt återvänder hem. Migrationsdomstolen har nyligen fastslagit att asylsökande som flytt från det krigshärjade Irak kan avvisas till landets norra del.

Man kan undra varför Sverige ska behöva ”locka” folk att återvända när de har fått avvisningsbeslut och därmed enligt lagen inte har rätt att stanna här? Det går direktflyg från Stockholm till norra Irak , det finns inga hinder att återsända människor dit, folk reser ju hela tiden fram och tillbaka till Kurdistan utan problem. Och det finns knappast någon anledning för svenska staten (=skattebetalarna) att ”locka” med skattepengar när människor, inte sällan i spekulationssyfte, tagit sig hit och chansat på att få stanna trots att de inte har asylskäl. Det har redan förevarit en hel del kostnader för alla dem som utan asylskäl sökt sig hit: boende, dagersättningar under asylprocessen, eventuell sjukvård, offentliga biträden samt Migrationsverkets personalkostnader – stora belopp.

Sverige är för blåögt och nästintill blint i vissa delar av asyl- och flyktinghanteringen och låter sig luras och bedras av människor som sedan sitter och skrattar åt Sveriges dumhet och samtidigt uttrycker sitt förakt för svenskar och deras sätt att leva. Människor som på fullt allvar dessutom påstår att det inte är svenska staten som försörjer dem här när de uppbär socialbidrag utan att det är Saddam Hussein (!!!) som skickat pengar, oljepengar, att användas till irakiers försörjning i Sverige! Kanske menar de det ”mat mot olja”-program som existerade under en tid och där mutanklagelserna avlöste varandra. Och det är inte enstaka människor som säger detta, det är många från varandra helt oberoende irakier som menar att de inte behöver bry sig om vad svenskarna tycker eftersom det är Saddam som betalt för dem.

96-åriga gamla mammor ska få stanna här, här kan man tala om ”synnerligen ömmande omständigheter”. Människor som flyr från krig och förföljelse ska få stanna här och alla som har asyl- eller flyktingskäl så som de anges i utlänningslagen ska få stanna och ges skydd. Men inte lycksökare och brottslingar och inte bedragare från diverse olika länder, som köpt sig irakiska pass utan att vara irakiska medborgare. Och de som ska och kan avvisas (t.ex. till norra Irak), ska avvisas snarast och inte ”lockas att återvända hem”.

Blir det inte ordning på asyl- och migrationssystemen snart så är det inte alls underligt om partier som vi kallar främlingsfientliga tar allt större utrymme i den svenska politiken, det finns gränser för vad folk kan acceptera av utnyttjande och lurendrejeri.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: