• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Ett slag för fri företagsamhet i Kungsträdgården den 20 maj 2007

image1731image1732Tove Lifvendahl
Calaisa

Solen sken nästan hela dagen. Det var lite blåsigt och några mörka skyar drog vid något tillfälle över himlen, men i övrigt var det soligt och fint på eftermiddagen i Kungsträdgården, när Fri företagsamhet-dagen under eftermiddagen firades på scenen och i själva parken.

Tove Lifvendahl, kommunikationsdirektör på Svenskt Näringsliv, var konferencier och ledde med glatt humör samtalen med de olika entreprenörerna som medverkade. På scen fick vi dessutom se och höra bandet Calaisa, som efter tio års drömmar tog sig till USA och blev upptäckta av en stor skivbolagsdirektör och fick skivkontrakt! Fantastisk story, fantastiskt band med härligt sound och äkta spel- och sångglädje. Läs mer om dem och lyssna på deras musik här.

image1733image1734Tove Lifvendahl och Gabriel Sundqvist; Johan Hedin

Gabriel Sundqvist, Pronto Communications och Änglabröd berättade om sina verksamheter, Alexandra Charles berättade om 1,6 miljonerklubben som arbetar för kvinnohälsa och ungdomar från Ung Företagsamhet presenterade sina idéer och berättade hur de drivit företag i gymnasiet och tänker fortsätta med det "på riktigt". Och Johan Hedin och jag talade om egenforetagarna.se, som vi grundat tillsamans med Tobias Wahlqvist (som var hemma och lekte med sina två små barn).

Flera andra intressanta entreprenörer presenterade dig på scen och Calaisa kom tillbaka igen och rev av några låtar till. Det var rätt mycket folk i Kungsan, fler när bandet spelade än annars, och i det stora hela en bra dag för att informera om fri företagsamhet!

På måndag den 21 maj presenteras symbolen (logon) för fri företagsamhet offentligt. Då öppnas en websajt för detta ändamål och där – och i stora annonser i tidningar över hela landet – presenteras också de 40 "ambassadörerna" för fri företagsamhet. De är än så länge lite hemliga (utom att man förstås kan räkna ut att vi som var med på scen idag hör till dem), men jag kan säga så mycket som att det är allt från enmansföretagare som hankar sig fram till mellanstora företag och till chefer för riktigt multisuperjätteföretag. För "företag" inrymmer ju hela spektrat, och företag av alla de sorter och storlekar behövs för att Sverige ska fungera och folk ska ha arbete(och staten ska få in skatter till den offentliga sektorn så att den kan anställa folk och… Ja, allt går runt.

Men: inga företagare=inga jobb=inga skatter=ingen offentig sektor= slutet på "välfärdssamhället"!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: