• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan titel lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Göran Persson var “oaktsam”

Göran Persson i StjärnhovGöran Persson
Foto: riksdagen

Jaha, och nu fortsätter stormen i ett vattenglas om misstanken mot Göran Persson i Stjärnhov (f.d. statsminister, numera JKL-konsult) om brott mot arbetsmiljölagen vid bygget av hans gård Torp. Hå hå ja ja.

Vad var då det hemska brottet? Jo, att varken Göran Persson, som byggherre, eller hans bror, som byggare, hade lämnat in en förhandsanmälan om bygget. Och att det dessutom saknades en plan för arbetsskyddet. Suck. Finns det inte större och värre saker att tala och skriva om än detta? Som t.ex. att hela det svenska samhället håller på att rasa samman? På skolans område, inom sjukvården, försäkringskassan, AMS, polisen, Migrationsverket, SIDA etc, etc, etc.

Ingen tror väl ändå på fullt allvar att Göran Persson skulle vilja bidra till något som skulle kunna skada hans bror och ingen tror väl heller att en erfaren byggare som brodern medvetet låtit bli att sköta de där papperen som borde ha lämnats in någonstans? Visst, oaktsamhet kan man väl kalla det, men samtidigt visar det också på detta lands oerhört stora tilltro till papper och blanketter, som om några papper hade förändrat något i det här sammanhanget.

Nej, ta tag i de stora frågorna, svindlerierna med skattemedel (flera miljarder i felaktigt utbetalda bidrag, t.ex.) och sluta tjata om Göran Persson och hans bror och deras "oaktsamhet"!

Läs bl.a. här och här och här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s