• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Om nitiska prussiluskor

image1743Ulf Kristersson, socialborgarråd (m), Stockholm
Foto: Johannes Söderlund för Stockholms stad

Ulf Kristersson, socialborgarråd i Stockholm, har skrivit några tänkvärda ord på Brännpunkt i Svenska Dagbladet. Och om det han skriver inte enbart är ord utan också följs av handling, ja då finns det anledning att vara åtminstone försiktigt hoppfull.

Han säger att det stora problemet inte är "att barn närmast slumpvis tas från sina föräldrar av nitiska prussiluskor. De grundläggande problemen i svensk social barnavård är helt andra.I dag vet vi inte vad vi gör när vi ingriper i barnfamiljer med allvarliga problem."

Han är också på det klara med att "det enda vi vet är att det går väldigt illa för många av de barn som placeras i fosterhem eller på institutioner."

Kanske har han lyssnat på oss som i direkta samtal och även skriftligt framfört just detta, när han nu tar initiativ till en samlad översyn av hela kedjan av insatser för barn som far illa i sin hemmiljö. Det är ett mycket ba initiativ som borde ha tagits för mycket länge sedan! Men bättre sent än aldrig. Men heder åt Ulf Kristersson som nu gör det, och måtte det komma något gott (för barnen) ur hans initiativ!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: