• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Nye generaldirektören på Migrationsverket i Ekots lördagsintervju 2 juni

image1761Under rubriken Hur välkomnar Sverige flyktingarna från krigets Irak? intervjuades Migrationsverkets nye generaldirektör, Dan Eliasson, lördagen den 2 juni i Ekots lördagsintervju.

Dan Eliasson var bland annat mycket tydlig med att den som enligt lagen har rätt till asyl eller uppehållstillstånd ska ha det, den som inte har den rätten ska återvända till sitt hemland. Han var också tydlig med att asylsökande ska behandlas korrekt och att inga avsteg från detta ska tolereras.

Ett stort minus med intervjun var att intervjuaren envisades att tala väldigt mycket om Säpo där Dan Eliasson tidigare arbetat i fem månader. Jag tycker att Dan Eliasson svarade på alltför många irrelevanta frågor om Säpo i stället för att stå fast vid att han nu är chef för Migrationsverket och att han är inbjuden att tala om det, inte om Säpo.

Dan Eliasson är ännu så ny på sin post, han har bra varit gd i fem dagar när intervjun görs. Migrationsområdet är komplext och bland det svåraste man kan röra sig inom. Han har oerhört mycket att lära sig, inte minst genom praktisk erfarenhet. Men han verkar ta sig an uppgiften "head on", som det heter på engelska, d.v.s. genom att kasta sig huvudstupa rakt in. Hoppas att han blir en bra, tydlig och handlingskraftig chef för det enorma Migrationsverket och att han är för en delning av detsamma i ett verk som sysslar med mottagningen av asylsökande och ett annat som sysslar med allt annat: asylprocessen, medborgarskapsärenden etc.

Lyssna på intervjun här.
image1755

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: