• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Den 6 juni 2007

nationaldagserbjudande_1181160978_2190Det är svenskarnas nationaldag, den 6 juni 2007. Min – och alla andra finländares – nationaldag är om exakt sex månader, den 6 december. Och just i år är det 90 år sedan Finland blev det självständiga land det varit – och lyckats förbli – trots krigen mot Sovjetunionen .

Eftersom den svenska nationaldagen nu blivit helgdag så var denna onsdag alltså en ledig dag och det var härligt eftersom det var den första riktigt varma, strålande, underbara sommardagen i år.

Jag gick en runda till en del av mina favoritställen i mina kvarter och runt omkring dem. Uppe vid min favoritkyrka satt jag och läste någon timme och vandrade sedan vidare längs gatan med Stockholms vackraste utsikt och hemåt i strålande sol. Förbi ett hus som jag tillbringat mycket tid i under några år och förbi de prunkande gröna Albert Engströms trappor. Och vidare mot mitt kvarter längs en solig sommargata med glada, pratande och skrattande människor på trevliga uteserveringar. Det var en riktigt skön sommarkänsla överallt. I en annan text ska jag berätta lite om ett av mina stamställen sedan decennier, från det att en bakelse kostade 8-10 kronor till idag då den kostar 28 kronor…

utsikt_mot_gamla_stan_1181160934_2189 hus_som_jag_varit_mycket_i_1181160566_2180

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s