• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Ett spott i havet – 70 miljoner kronor från EU för flyktingar från Irak

image1799Migrationsminister Tobias Billström räknar med att Sverige kommer att få uppemot 70 miljoner kronor från EU-kommissionen, eftersom Sverige tar emot så många flyktingar från Irak.

Sverige har begärt ekonomisk hjälp från EU för att bättre klara av att ta emot de många flyktingar som kommer från det krigshärjade Irak. EU-kommissionen ska ställa pengar till förfogande ur den så kallade flyktingfonden till EU-länder som tar emot extra många Irakflyktingar.

"Eftersom Sverige är ett av dessa länder räknar jag med att Sverige kommer att få lejonparten av pengarna. Det handlar om storleksordningen 70 miljoner kronor"
, säger migrationsminister Tobias Billström.

Det mesta av pengarna kommer att gå till att förbättra situationen i Iraks närområde. Inte minst i grannländerna Syrien och Jordanien.

"De tar ett stort ansvar och bär en tung börda",
säger Billström. "Det viktiga i det här är pengarna till Syrien och Jordanien. Vi har allt intresse i världen att hjälpa de här staterna."

De 70 miljonerna kronor som Sverige kan komma att få från EU-kommissionen är för det första så lite pengar i sammanhanget att det nästan är försumbart. Sedan tillkommer att Sverige inte får några pengar utan att ställa upp med medinansiering, d.v.s. förmodligen bidra med lika mycket själva. Och pengarna kommer alltså till största delen att användas i länder nära Irak.

Så visst: Sverige kan få 70 miljoner kronor, men då ska Sverige också själva ställa upp med – förmodligen – lika mycket. Frågan är då: hur mycket pengar fick då Sverige?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: