• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

“UD kände till tortyr i Etiopien”

SR logo"Svenska utrikesdepartementet hade uppgifter om att de tre män som bor i Sverige och som släpptes fria från etiopiskt fängelse i maj i år, utsattes för tortyr under fångenskapen."

Så rapporterar Ekot i Sveriges Radio – läs och lyssna på hela inslaget här.

Vad vill egentligen Ekot säga? Att Sverige skulle ha skickat en väpnad styrka in i Etiopien för att storma fängelset och försöka frita dessa tre män, två svenska medborgare (dubbla medborgarskap?) och en med permanent uppehållstillstånd i Sverige? Är det svenska UD:s fel att männskor som flytt från dessa regioner och fått uppehållstillstånd och även medborgarskap i Sverige, frivilligt och fullt medvetet reser tillbaka till just dessa områden? Är det svenska UD:s uppgift att agera räddare i nöden i alla sådana här fall där nysvenskar väljer att resa till de mest oroliga och farliga områden som UD uttryckligen, skarpt och tydligt avråder alla från att resa till?

Vad är egentligen kontentan av Eko-inslaget, vad vill man egentligen säga med inslaget? Det är oklart.

Läs också bl.a. Hur blåögt vill folk att Sverige ska vara? (14 april 2007), Varje individ måste ta sitt eget ansvar, också den som har dubbelt medborgarskap (25 maj 2007),

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: