• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Afghanistan ber Finland om vapen

image1840Försvarsminister Jyri Häkämies
Foto: valtioneuvosto/statsrådet

Afghanistan ber Finland om materiellt bistånd för armén, polisen och gränsbevakningen. Önskemålet fördes fram under försvarsminister Jyri Häkämies (saml) besök i Afghanistan. Han träffade i dag den afghanska presidenten Hamid Karzai och försvarsministern Abdul Rahim Wardak.

Häkämies säger, att president Karzai fortfarande är intresserad av de 100 000 Kalashnikov-stormgevär som statsminister Matti Vanhanens (c) förra regering vägrade ge Afghanistan.

Finländska fredsbevarare i norra Afghanistan har i sin tur uttryckt behovet av en helikopter för snabba evakueringar. Häkämies säger till Yles nyheter att frågan genast tas upp på den politiska agendan.

Häkämies har sedan i lördags bekantat sig med den finländska krishanteringsstyrkan i norra Afghanistan. Under besöket har det blivit klarare att Finland är redo att satsa mer på Afghanistan. Statsrådet tar ställning till en satsning i höst, då en utredning om den finländska krishanteringen planeras bli klar.

Källa:
YLE (ny)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: