• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Mer om vietnameserna

thanh_hoa_fredrick_1148639862_1060Thanh, Hoa och Fredrick Federley

Läs först: Nu ber vi utrikesminister Carl Bildt om hjälp! och Vietnameserna behöver hjälp av UD på denna blogg, och Insamling till Thanh och Hoa på Fredrick Federleys blogg.

Fortfarande har inget hänt: vietnameserna står fortfarande ute på gatan utan försörjning. Migrationsverket har fortfarande inte omprövat sitt eget beslut och beviljat dem permanent uppehållstillstånd trots att det var intentionen när de i november 2006 gavs tillfälliga uppehållstillstånd. UD har fortfarande inte hört av sig trots vår begäran om hjälp av utrikesministern med de diplomatiska kontakterna med Vietnams ambassad.

Det är alltså precis som vanligt: INGEN ansvarig tar ansvar! INGEN, om har makt och möjlighet att agera gör det. Alla skyller på alla, alla väntar att ”någon annan” ska göra något.

Vi – Fredrick Federley och jag som är ombud åt vietnameserna – har gjort allt vi kan:

– fått ut Thnanh från förvaret där han suttit inlåst helt i onödan för mer än 700,000 skattekronor och utan att ha gjort något
– skrivit alla möjliga och omöjliga inlagor och samlat papper till ständigt hungriga, pappersätande myndigheter som sätter papper före människor i alla lägen
– besökt Vietnams ambassad flera gånger
– haft möten med höga företrädare för Migrationsverket,
– tagit upp (generellt) frågan om vietnameser som inte kan utvisas med den förra migrationsministern (första gången redan för två år sedan)
– hjälpt dem med pengar och mat när de stått utanför alla svenska system (som nu men också tidigare)
– skrivit i tidningar (Expressen, om ”spionblanketter”) och på bloggar
– gjort en anmälan till JK om de ”spionblanketter” svenska myndigheter medverkar till att förmedla till Vietnams ambassad
– ringt hundratals samtal
och mycket, mycket mer.

Är det bara vi som ska ta ansvar? Ja men ge oss en stämpel då, en stämpel som vi får rätt att använda för att ge dessa vietnameser som varit här i fyra resp fem år snart och som båda har jobb som väntar permanenta uppehållstillstånd! NU! Innan det sker något katastrofalt.

Sveriges sätt att hantera dessa unga män är skandalöst och ingen – INGEN! – bryr sig och ingen – INGEN! – med makt att göra det tar ansvar! Vi har tagit vårt ansvar och vi skriver inte ett enda papper till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: